Taknemligheden og minderne er størst!

I min personlig historie fortæller jeg om mit liv fra den hårde side, men der har bestemt også været mange værdifuld minder, som jeg gemmer i mit hjerte.

Taknemligheden og minderne har jeg nemlig formået, at lade forblive størst, igennem min intense selvudvikling og selvindsigter de sidste 5 år.

Jeg har SÅ mange gode, positive og kærlige minder fra min barndom, som jeg skylder min mor og far stor tak for <3
De har givet mig en god “gammeldags” opdragelse, som jeg er meget glad og taknemlig for. Værdier jeg har prøvet at videregive til mine sønner.

I mine forældres generation tror jeg, man ofte blev opdraget til god opførsel, pli og respekt for andre mennesker. Det ser vi desværre for sjældent i dag, efter min verden.
Dog er der punkter, jeg ønsker havde været anderledes i min barndom og opdragelse, men som jeg synes, der heldigvis, er kommet mere fokus på i dag.
Man skal lære at ens følelser aldrig er forkerte, man skal lytte og handle derpå.

Jeg har ikke lært at håndtere krisesituationer og konflikter.
Jeg har ikke lært at lytte til min mavefornemmelse, at min mening betød noget, at mine følelser var rigtige nok.
Dette er der flere grunde til, min forældre har selvfølgelig aldrig sagt det direkte til mig, men var der problemer eller konflikter skulle det helst skubbes “under gulvtæppet”, der skulle ikke være noget væsen. Det var bedst at tie stille og indordne sig.
For hvad tænker naboen ikke også.. osv.. osv..
Ligeledes var der en person meget tæt på mig i hele min barn- og ungdom som forstærkede det med, at jeg “bare” skulle indordne mig ellers var jeg forkert!

Jeg bebrejder IKKE mine forældre noget.
De har handlet og givet ud fra det de har troet på, selv kommet af, hvad de er opdraget til og hvad de har haft evner og ressourcer til.
Jeg har ALDRIG været i tvivl om deres kærlighed, hverken til hinanden eller mig.

Jeg skylder dem STOR TAK for det de har givet <3
For alle de hyggestunder, campingferier, opdragelse, og alle de praktiske ting de har lært mig og de enormt mange timer ude hos dyrene sammen med min far <3

Den manglende læring i håndtering af konflikter og kriser samt at jeg skulle handle på mine følelser, har næsten uundgåeligt givet mig mange situationer, hvor jeg har handlet i afmagt, fordi jeg ikke vidste bedre eller ikke havde evnerne og ressourcerne til andet.

Det er mundet ud i alt for mange flytninger for mine sønner og jeg.
Eftersom jeg fik valgt den type mænd som partner der altid endte op med at gøre mig endnu mere forkert og ulykkelig, ja så handlede jeg ved at prøve at flytte mig fysisk væk fra udfordringerne og kriserne.
Jeg indså ikke at “aben” flyttede med!!

Det er helt og holdent mit ansvar, hvordan jeg takler den manglende lærdom om kriser og konflikter. Jeg hverken kan eller vil bebrejde nogen, at jeg ikke formåede at fixe eller fravælge det der ikke var godt for os, tids nok.
Jeg valgte at flygte og tro på en ny start hver gang.

Jeg indså heldigvis på et tidspunkt, at jeg måtte selv skabe det der var godt for os og mig selv, og ikke lægge den magt over til dem der var i mit liv. Så ville jeg fortsat være prisgivet og styret af det og dem, i resten af mit liv.

Det er faktisk først fornylig den selvindsigt, med sammenkoblingen på mine alt for mange flytninger og min manglende læring af konflikter, kriser, og det der går i mod mig og mine værdier, kom til mig.

Det er SÅ fantastisk med selvindsigter og at gøre det ubevidste til bevidst.
Det er netop DER man kan ændre på det, der ikke fungerer eller er godt for én.

Derfor er “selvindsigt” min næstvigtigste “grundværdi” efter selvrespekt.
Det er den, fordi jeg kan ikke udvikle mig, forbedre mig eller trække max visdom og læring ud af min fortid, hvis jeg ikke kan “se aben” 😉

Og DET kan jeg i dag. Der bliver ved med at komme indsigter til “overfladen” – jeg kan se og har også taget til mig, hvis ikke jeg har haft den fortid jeg har haft, hvis ikke jeg har været igennem de livskriser jeg har, så ville jeg først og fremmest ikke være den person jeg er nu, men jeg ville hellere ikke kunne være den mor, hustru, farmor, behandler, coach og foredragsholder som jeg formår i dag.

Jeg ville sikkert ikke have det helt specielle og unikke bånd til mine sønner, som jeg har.

Jeg har fået så meget læring og visdom, som jeg kan bruge til, at være den bedste version af mig selv og være stolt af det, skabe mit drømmeliv samt hjælpe andre på vej til det gode liv, og det er netop dét, jeg brænder for, hvilket giver min fortid mening også!!

Jeg har ligeledes sat mig selv fri ved at tilgive de personer som har gjort mig rigtig ondt!! Det er en af de største kræfter og magi der er sket i mig.

Så TAK til alle der har været i min fortid, til dem der har givet mig minder, oplevelser, visdom og lærdom, som jeg kan bruge til at skabe en helt fantastisk fremtid, hvor jeg tillader mig selv at være MIG og værne om at passe rigtig godt på mine sønners mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *